JOLINE KLINGA
Joline Klinga självporträtt

 

JAG ÄR JOLINE KLINGA

Jag är bildskapare med inriktning på foto och montagetekniker. Mina verk och projekt berör både inre och yttre angelägenheter i samtiden. Råmaterialet är sönderklippta fotografier, och ett återkommande tema handlar om kroppar, kroppsdelar och bilder som manipulerbara objekt. Jag är både fotograf och kroppsmodell i olika projekt som undersöker fåfänga, självdestruktivitet, pånyttfödelse och social dödslängtan. Min arbetsmetod blandar digital och analog bildbearbetning. Jag arbetar ofta hands-on med sax och skärkniv utanför datorn. Processen blir då mer fysisk, vilket ligger till grund för mitt bildspråk.

Mitt bildhantverk har utvecklats genom förberedande konststudier, fotokurser och en grafisk formgivarutbildning på Berghs School of Communication. Därefter arbetade jag med kommersiell bildframställning, men med tiden vibrerade dissonanta strängar allt mer högljutt inombords. Jag och min sociala existens checkade ut och tog ett långt snack med Gud, Buddha och en psykolog. Tidigare livsplaner och ambitioner omprövades. Sen dök jag ner i kaninhålet igen med sökljus efter ett mer autentiskt och gränslöst bildskapande. En brödinkomst ger mig konstnärlig frihet och oberoende i mitt skapande: jag är Joline Klinga.

 

I'm a visual artist living and working in Stockholm, Sweden. By means of handcrafted photo montages/collages I explore topics such as body objectification, existentialism and rebirth of self. My collage/montage artwork is based on original images photographed by me.

 

Kontakt

EPOST joline@jolineklinga.se

INSTAGRAM @Joline Klinga

FACEBOOK www.facebook.com/jolineklinga

STOCKHOLM, SWEDEN

JOLINEKLINGA.SE

STOCKHOLM

DESIGN AV WWW.BULLTERRIERDESIGN.SE